Sanyci's Nokia s60 freeware collection

Sanyci Nokia s60 freeware gyűjteménye

Home

Kezdőlap

series60 freeware

ingyenes alkalmazások

s60 3rd freeware

ingyenes alkalmazások

s60 Tips & tricks

s60 Tippek és trükkök

Hardware...

A vasak...

Write Me!

Írj nekem!

 

The s60 (formerly series 60) is currently amongst the world's leading smartphone platforms that uses Symbian OS. The s60 3rd version pushed the platform to the next level.

Nokia calls the s60 3rd gadgets multimedia computers instead of smartphones. Unfortunately that software written for s60 1st (s60v1) or 2nd (s60v2) edition is not compatible with s60 3rd (s60v3) edition. That is why I opened a new section for s60 3rd applications.

A Nokia s60 platformja az egyik, ha nem a legjobban elterjedt Symbian operációs rendszerre épülő okostelefon platform, mely az s60 3rd verzió megjelenésével újabb mérföldkőhöz érkezett.

Az s60 3rd készülékeket a Nokia már nem is okostelefonként, hanem multimédia-számítógépként aposztrofálja. Sajnos azonban az s60 3rd az alkalmazások újrafordítását igényli, így indokoltnak tartom külön rovatban foglalkozni a rá írt alkalmazásokkal.

 

Nokia support

Nokia támogatás

System and Add-ons

Rendszer programok

Office and Productivity

Iroda és munka

Communication and Internet

Kommunikáció és Internet

Multimedia and Imaging

Médialejátszók és képkezelők

Games and Fun

Játékok és szórakozás

Locations of visitors to this page

 

 

Utoljára frissítve:
2007. szeptember 01. szombat 22:24
 

 

 

Opera Mini™

It's the free Java version of the Opera Mobile internet browser.

Ez pedig az Opera böngésző bármilyen java-s telefonokon működő verziója, ráadásul a letöltött adatokat egy proxy-szerveren keresztül, tömörítve tölti le, így spórolhatsz az adatátviteli költségeken is...
(a program a symbian-os verzióval ellentétben teljesen ingyenes)

***

QuickIM Express Edition

QuickIM instant messenger software allows you to connect to public MSN networks and chat with friends from whereever you are.

Java lapú MSN Messenger. Az alapváltozat teljesen ingyenes...

***

TiViPhone

TiViphone is a multiplatform Latvian VOIP service. It operates on GPRS, 3G and WIFI networks too.

A TiViphone lett VOIP szolgáltató s60 3rd kompatibilis kliens-szoftvere (amit egyébként a SillyAnt készített) az általam ismert egyetlen, valóban jól működő VOIP alkalmazás erre a platformra. Ráadásul GPRS, 3G és WiFi kapcsolaton is működőképes, továbbá chat és videóhívás funkcióval is rendelkezik. Megfelelő anyagi ellenszolgáltatás fejében saját Lettországi vezetékes telefonszámot is lehet igényelni, illetve hagyományos számokat is hívhatsz az egyenleg terhére...

***

Internet Radio for S60

The application is a reference implementation of HTTP Internet Radio streaming (Shoutcast) for s60 devices.

Az opensource.nokia.com alkalmazásai között találtam ezt a kis internet-rádió alkalmazást, ami akár WLAN-on keresztül is működik, ráadásul képes a telefonon tárolt fájlok lejátszására is. Sőt, elméletileg kezeli a wma formátumot is...

***

PuTTY for Symbian OS

PuTTY is a free SSH client developed by Simon Tatham and others.

Ha szükséged van egy Telnet/SSH kliensre, ez a te programod!!!

***

Nokia Mobile Search

Search, Find, Connect - the mobile search software for Nokia mobile phones is a simple, convenient, and fast way to find and connect to local services, websites, images, and mobile content - all from the palm of your hand.

A Nokia és a Yahoo közös kereső-szolgáltatása, bár néhány országban más kereső-motor alkalmazását is engedélyezi, és most már beépített térképkezelő funkciója is van. Sajnos, amint a képeken is látható, Magyarország esetén még csak egy zöld foltot mutat, de Helsinkiben már utca szintű navigációra is képes...

***

Nokia Podcasting

The Nokia Podcasting application allows you to find, subscribe to and download podcasts over the air with your s60 smartphone. After downloading a podcast, you can listen to or watch it when you want.

Bár a Nokia az N91 support oldalán tette közzé podcast menedzselő szoftverének beta verzióját, az minden s60 3rd telefonon fut. Eggyel több ok, hogy otthon hagy az iPod-od!!! ;)

***

WidSets

MacOSX like self configurable widgets for your Java enabled phone.

A MacOSX, és az Opera böngésző után már mobilunk műszerfalára is rakhatunk widget-eket. Sőt, mi magunk is készíthetünk saját kisalkalmazásokat, és akár meg is oszthatjuk a többiekkel. Az egészben az a legjobb, hogy webes felületről lehet konfigurálni a műszerfalunkat, ami sokkal kényelmesebb, mint a mobilunk képernyőjén matatni....

***

Google Maps

Take the power of Google Maps with you on your mobile phone.

Google Maps a mobilodon! Félelmetesen jó minőségű térképek, ráadásul az asztali verzióhoz hasonlóan válthatsz a térkép alapú és a műholdas térképek között...

***

Map24 Mobile

Map24 Mobile is a powerful on-line map and navigation solution for Java enabled phones.

A Google Maps urán egy újabb ingyenes on-line térkép a mobilodon!
A szoftver használatához és letöltéséhez regisztráció szükséges!!! Cserébe viszont képes on-line módon frissíteni nem csak az adatbázisát, hanem magát a szoftvert, és a szolgáltatás webes felületén korábban eszközölt beállításokat is.
Bár az adatbázisok és a térképek még nem valami részletesek, de akár útvonaltervezésre is képes!!!

***

MGMaps

Mobile GMaps is a FREE application that displays Google Maps, Yahoo! Maps, Windows Live Local (MSN Virtual Earth) and Ask.com Maps and satellite imagery on Java J2ME-enabled mobile phones, PDAs and other devices. MGMaps can be connected to a GPS receiver over Bluetooth or use internal GPS features on some phones in order to automatically display your current position on the map.

Az MGMaps a Google Map, a Yahoo! Maps, az MSN Virtual Earth and Ask.com térképszolgáltatásai segítségével képes on-line térképek, illetve műholdképek/légifotók megjelenítésére, és hasznosítani tudja a beépített, vagy külső (pl. bluetooth-os) GPS vevők jeleit is, sőt,  Google Earth KML fájlainak megjelenítésére is képes.

 

***

Satellite

Java MIDlet Satellite is created for allowing user of a mobile device to view current weather situation through satellite image adapted for device's display.

Ezzel a kis java alkalmazással bármikor megjeleníthetjük az EUMETSAT műhold legfrissebb animált képeit, a program a frissítéshez GPRS/3G kapcsolatot használ...

***

Mobile Weather for S60 Smartphones

Mobile Weather is a weather forecast client application for S60 smartphones that shows the current weather situation of hundreds of cities all around the world.

A Yahoo szolgáltatásain alapuló időjárás előrejelző program...

***

PicoBlogger

PicoBlogger is a blogging application for your smartphone.

A program segítségével feltölthetjük blogunkat a Picostation-ra...

***

Hier

Hier is a powerful instant message tool, which incorporates MSN messenger and other popular instant messengers.

MSN program Kínából...

***

SymTorrent

SymTorrent is the first full-featured and complete BitTorrent client for Symbian OS. It supports downloading multiple torrent files at the same time, is capable of both downloading and uploading and can save the status of your unfinished torrents, so you can resume the downloads after restarting the application. You can also check the status of each file inside a torrent along with several other statistics and properties during download.

A Budapesti Műszaki Egyetem Automatizálási és alkalmazott Informatikai Tanszékének műve ez az okostelefonokra készített BitTorrent kliens...

***

Symella

Symella is a Gnutella client for Symbian smartphones. Gnutella is a popular Peer-to-Peer file sharing network with several users from all around the world. Symella supports multi-threaded downloads which means that if multiple users have a particular file then Symella can download the file from several locations simultaneously.

Szintén a Budapesti Műszaki Egyetem Automatizálási és alkalmazott Informatikai Tanszékének műve ez az okostelefonokra készített Gnutella kliens...

***

Nimbuzz

Text and chat for free with your mobile phone. With Nimbuzz you finally have free mobile communication with all your Nimbuzz, MSN™ and Google Talk™ buddies.

Az ingyenes Java alkalmazás segítségével chat-elhetsz a Nimbuzz saját, illetve a MSN™ és a Google Talk™ hálózatát használó barátaiddal.

***

fring

Skype and Google Talk™ client for your smartphone. It works with GPRS/EDGE/3G and WiFi connections too.

Skype és Google Talk™ kliens a mobilodra. Tapasztalataim szerint GPRS/EDGE/3G és WiFi kapcsolaton keresztül is működik.